Search
Close this search box.

Tarieven & Vergoeding

Ja, je kan de afspraak annuleren per mail, via whatsapp of telefonisch, maar houd er wel rekening mee dat ik niet altijd de telefoon op kan nemen als ik aan het behandelen ben.

Bij het niet nakomen van jouw afspraak, of indien je de afspraak minder dan 24 uur van te voren annuleert, worden 75% van de kosten van het consult in rekening gebracht.

Het is altijd mogelijk om de afspraak om te zetten naar een telefonisch consult. Het tarief is dan gelijk aan een normaal consult. Wijzig de afspraak dus op tijd, dit kan ook in de avond of in het weekend.

Afhankelijk van de door jouw gekozen polis wordt de behandeling gedeeltelijk of zelfs volledig vergoed. Om zeker te zijn van de vergoeding is het verstandig om zelf contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.

De nota van de intake/behandeling kan direct na de behandeling worden voldaan door middel van een betaalverzoek of door het scannen van een QR-code.

Als ik met jouw zorgverzekeraar een contract heb afgesloten dan hoef je niet bij mij te betalen, maar dien ik de nota voor jou in bij jouw zorgverzekeraar.

In sommige gevallen kan het zijn dat bekkenfysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

 • Bij urine incontinentie (je hebt recht op 9 behandelingen)
 • Bij een indicatie van de lijst ‘chronische aandoeningen’ (de vergoeding vanuit de basisverzekering is vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen komen vanuit de aanvullende verzekering of voor eigen rekening.
 • Voor kinderen/jongeren tot 18 jaar tot een bepaald aantal behandelingen per jaar. 
 

Je moet hierbij dan wel rekening houden met het verplichte eigen risico (dit geldt vanaf 18 jaar). Ook is een verwijzing van een arts noodzakelijk bij een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Maar in de meeste gevallen wordt bekkenfysiotherapie vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. 

Huisartsen en verschillende medische specialisten zoals een uroloog, gynaecoloog, maag- darm- leverartsen kunnen verwijzen naar een bekkenfysiotherapeut. Een verwijzing is niet noodzakelijk. Net zoals alle andere fysiotherapeuten zijn bekkenfysiotherapeuten direct toegankelijk. Dit betekent dat je met bekkenfysiotherapie kan starten, zonder dat er een verwijzing van een arts nodig is.

Ik heb contracten afgesloten met de volgende zorgverzekeraars:

 • Achmea (FBTO, Friesland, Interpolis & ZilverenKruis)
 • ASR
 • Caresq (EUcare & Aevitae)
 • CZ
 • DSW (inclusief inTwente & StadHolland)
 • Menzis
 • ONVZ
 • Regeling Medische zorg Asielzoekers
 • VGZ
 

Heb jij een aanvullende verzekering afgesloten bij één van bovenstaande zorgverzekeraars, dan hoef je na de behandeling verder niks te doen. Ik dien de nota in bij jouw zorgverzekeraar, waarna zij deze verder voor je afhandelen.

Staat jouw zorgverzekeraar niet in bovenstaand rijtje, dan betekent dat niet dat je het volledige bedrag van de behandeling zelf hoeft te betalen. Je ontvangt in dat geval na de behandeling van mij een nota die je dan meteen in de praktijk per betaalverzoek voldoet. Daarna kan je de nota indienen bij jouw zorgverzekeraar. Afhankelijk van jouw afgesloten polis ontvang je een gedeelte tot het maximale bedrag terug van de zorgverzekeraar.

Neem eventueel zelf contact op met jouw zorgverzekeraar als je wilt weten hoeveel er vergoed wordt.

Tarieven

Intake € 125,-
Zitting bekkenfysiotherapie € 57,50
Toeslag aan huis (binnen 10 km. vanaf de praktijk) € 25,-
MAPLe probe € 70,-
Rol Kinesiologische tape € 12,50